کاردانو چیست؟

کاردانو چیست؟ همه چیز درباره رمزارز ADA

کاردانو چیست؟ کاردانو (Cardano) یک شبکه بلاک چینی مبتنی بر گواه اثبات سهام است. علی‌رغم اینکه این شبکه به‌دنبال حل مشکل مقیاس‌پذیری است؛ اما هنوز نتوانسته به آن چیزی که به‌دنبالش بوده برسد. کاردانو یک بلاک چین نسل سوم است و رقیبی برای شبکه اتریوم۲ به حساب می‌آید.

توسعه کاردانو دارای ویژگی‌های فلسفی و مبتنی بر تحقیقات علمی است. کاردانو با انتشار به‌روزرسانی شلی در سال ۲۰۲۰، به تحقق اهداف خود نزدیک‌تر شد. پروژه کاردانو و رمز ارز آن یعنی ADA از زمان تاسیس یعنی سال ۲۰۱۵ تاکنون، هیاهوی زیادی در جامعه کریپتو ایجاد کرده است.

استفاده از دانش آکادمیک که در توسعه آن استفاده می‌شود، کاردانو را تا حدودی در فضای ارزهای دیجیتال منحصربه‌فرد می‌کند. پروژه کاردانو عمدتا توسط شرکت فناوری IOHK، که توسط چارلز هاسکینسون (Charles Hoskinson) تاسیس شده، توسعه یافته است.

اما کاردانو چیست و چه کاربردی دارد؟ در نقشه راه طولانی خود چه برنامه‌هایی دارد؟ تفاوت اصلی آن با اتریوم چیست؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به این پرسش‌ها پاسخ دهیم.

کاردانو چیست ؟

کاردانو یک پروژه بلاک چین منبع باز و غیرمتمرکز است. این پروژه برای تسهیل تراکنش‌های همتا به همتا ایجاد شده است. ساختار و معماری کاردانو به‌گونه‌ای طراحی شده است که امکان پیاده‌سازی قراردادهای هوشمند را در این شبکه فراهم می‌کند. این کار باعث سازگارتر و مقیاس‌پذیرتر شدن این شبکه می‌شود. علاوه بر این، امنیت آن نیز حفظ خواهد شد.

Cardano یک بلاک چین برای اهداف عمومی است که بر اساس تحقیقات دانشگاهی بررسی و طراحی شده است. این برنامه توسط یک تیم متشکل از مهندسان، ریاضی‌دانان‌، دانشمندان و متخصصان تجارت در حال توسعه است. توسعه سیستم عامل آن با استفاده از یک رویکرد علمی انجام می‌شود. طبق گفته سازندگان آن، اصول اصلی در طراحی کاردانو امنیت، مقیاس‌پذیری و قابلیت همکاری است.

ارز دیجیتال آدا (ADA) رمز ارز بومی کاردانو است. از این کوین برای انجام عملیات‌های مختلف در شبکه آن استفاده می‌شود. توسعه کاردانو به چندین بخش تجاری تقسیم شده است. IOHK توسعه پروتکل کاردانو را کنترل می‌کند، بنیاد کاردانو بر پروژه نظارت دارد و EMURGO مسئول توسعه تجارت و پذیرش آن است. کاردانو به دنبال حل بسیاری از مشکلات فعلی صنعت بلاک چین مانند موارد زیر است:

  • استفاده از ریاضیات برای ایجاد یک بلاک چین با امنیت که کمتر در معرض حملات است.
  • تفکیک لایه‌های حسابداری و محاسباتی
  • ایجاد سازوکار رای گیری ایمن برای دارندگان توکن
  • سازوکاری اجماعی که بی‌نهایت مقیاس پذیر باشد.

هدف نهایی و فلسفه کاردانو این است، خدماتی را که به طور انحصاری در فضای مالی سنتی ارائه می‌شوند، از طریق راه‌حل‌های نوین بلاک چین در دسترس عموم مردم قرار دهد.

کاردانو چگونه کار می‌کند؟

کاردانو به عنوان یک بلاک چین «نسل سوم» طراحی شده که هدف آن، حل مشکلات مقیاس‌پذیری نسل یک (بیت کوین) و نسل دو (اتریوم) است. طبق نظر طرفداران این طبقه‌بندی، بلاک چین‌های نسل قبلی از مشکلاتی رنج می‌برند که اساسا میزان توان کاری آنها را محدود می‌کند. این امر آنها را به گزینه‌ای ناکارآمد برای استفاده گسترده در سراسر جهان تبدیل می‌کند.

از آنجایی که شبکه ویزا (Visa) یک شبکه گسترده و پذیرفته‌شده در مراودات مالی فعلی جهان است، کاردانو در اسناد و مستنداتش، خود را با ویزا مقایسه می‌کند. کاردانو می‌گوید این شبکه یعنی ویزا، به‌طور متوسط ​​۱۷۳۶ تراکنش را در هر ثانیه انجام می‌دهد. همچنین ویزا می‌تواند حداکثر ۲۴۰۰۰ تراکنش را مدیریت کند. در ابتدای راه‌اندازی شبکه کاردانو، این شبکه توانایی انجام ۲۵۷ تراکنش در ثانیه را داشت. این عدد برای شبکه های بیت کوین و اتریوم به ترتیب حدود ۴ و ۲۰ تراکنش است.

با به‌کارگیری برنامه‌هایی مثل هایدار (Hydra) که یک راه حل لایه دوم است، سرعت پردازش کاردانو به دو میلیون عدد در ثانیه خواهد رسید. در صورتی که این برنامه بتواند با استخرهای نقدینگی تطابق پیدا کند، هر استخر یک هایدار هد (Hydra Head) جدید ایجاد می‌کند (منظور از هایدار هد، مشارکت‌کنندگان در شبکه هایدرا است که تراکنش‌ها را تایید می‌کنند). هر هایدار هد توان پردازش ۱۰۰۰ تراکنش در ثانیه را دارد. هرچه استخرها بیشتر شوند، مقیاس‌پذیری نیز بیشتر می‌شود. در صورتی که تعداد استخرها به ۱۰۰۰ عدد برسد، شبکه کاردانو می‌تواند یک میلیون تراکنش را در ثانیه پردازش کند. در نهایت کاردانو توان پردازش دو میلیون تراکنش را در ثانیه خواهد داشت.

هدف کاردانو از مقایسه خودش با شبکه ویزا این است که این شبکه توانایی تبدیل شدن به یک بستر جهانی برای انجام تراکنش‌های مالی را در آینده خواهد داشت.

کاردانو با چندین روش، بهبود کارایی را هدف قرار داده است. یکی از مهم‌ترین ارکان این هدف، سازوکار اجماع گواه اثبات سهام (PoS) خود به نام Ouroboros است. Ouroboros ضمن ارائه تضمین‌های امنیتی قابل اثبات، مصرف انرژی را در مقایسه با گواه اثبات کار (PoW) کاهش می‌دهد.

راه حل لایه دوم کاردانو به نام هایدرا (Hydra) برای مشکل مقیاس‌پذیری استفاده می‌شود. ایده این است که با افزودن هر نود جدید به شبکه، توان عملیاتی افزایش یابد. ترکیب‌کننده هارد فورک همچنین از ویژگی‌های اصلی کاردانو است که اجازه می‌دهد، هارد فورک بدون وقفه یا راه‌اندازی مجدد در بلاک چین انجام شود. موفقیت در به روزرسانی شلی (Shelley) شاهدی بر اثربخشی این روش است.

قراردادهای هوشمند در کاردانو

کاردانو به گونه‌ای طراحی شده است که از فناوری قرارداد هوشمند استفاده کند. پشتیبانی از قراردادهای هوشمند، این شبکه را قادر می‌سازد توافقات اجرای خودکار را که نیازی به نظارت حرفه‌ای ندارند، ایجاد کند.

قراردادهای هوشمند با پیاده‌سازی هاردفورک آلونزو در ۱۲ سپتامبر ۲۰۲۱ (۲۱ شهریور ۱۴۰۰) در شبکه کاردانو اجرایی شدند. استقرار قراردادهای هوشمند در شبکه کاردانو امکان پشتیبانی از برنامه‌های غیرمتمرکز (DApps) را فراهم می‌کند. پس از راه اندازی شبکه اصلی گوگن، کاربران انتظار دارند DApp‌های بیشتری در پلتفرم کاردانو منتشر شود.

مجموعه بعدی برنامه‌های غیرمتمرکز کاردانو مبتنی‌بر زبان Haskell اجرا خواهند شد. برنامه‌هایی مانند Plutus که پلتفرم‌ قرارداد هوشمند کاردانو است و مارلو (Marlowe) که به‌عنوان پلتفرم‌ امور مالی غیرمتمرکز کاردانو شناخته می‌شوند، از جمله برنامه‌هایی هستند که از این زبان استفاده می‌کنند. این کار نوشتن و استقرار برنامه‌های غیرمتمرکز در کاردانو را برای توسعه‌دهندگان بسیار آسان می‌سازد.

تیم اصلی پروژه کاردانو

کاردانو توسط چارلز هاسکینسون یکی از بنیانگذاران اتریوم، ایده پردازی شد. پروژه کاردانو به وسیله چند شرکت ایجاد شد و توسعه یافت. با اینکه سازمان‌های زیادی با این پلتفرم همکاری می‌کنند، اما بنیاد کاردانو در کنار IOHK و Emurgo اصلی‌ترین سازمان‌های اداره‌کننده کاردانو هستند.

بنیاد کاردانو در حوزه بلاک چین و ارزهای دیجیتال فعال است. این سازمان در زوگ سوئیس قرار دارد و ماموریت اصلی آن استانداردسازی، محافظت و ترویج فناوری کاردانو است.

IOHK سازمانی است که توسط هاسکینسون و جرمی وود (Jeremy Wood) تاسیس شده است و بر ایجاد راه‌حل‌های فناورانه تمرکز دارد. هدف این نهاد ترویج و بهبود امور مالی است.

Emurgo یک شرکت جهانی است که با ارائه روش‌های خلاقانه به دنبال حمایت از توسعه‌دهندگان، استارتاپ‌ها و شرکت‌ها در توسعه راه‌حل‌های بلاک چین است.

نقشه راه کاردانو

برخلاف سایر شبکه‌های بازار، کاردانو نسبتا جدید است. این پروژه در سال ۲۰۱۷ راه‌اندازی شد و چند سال اول فعالیت خود را به توسعه اختصاص داد. کاردانو پنج مرحله مشخص برای بلاک چین خود در نظر گرفته است. در حال حاضر، کاردانو مرحله  شلی را پشت سر می‌گذارد و  در تلاش است، مراحل بعدی را نیز به اتمام برساند.

  • بایرون (Byron): معماری بنیادی شبکه را ایجاد و عملکرد اولیه را آزمایش می‌کند که شبکه به درستی کار کند. این به‌روزرسانی در تاریخ ۲۵ جولای ۲۰۲۰  (۴ مرداد ۱۳۹۹) انجام شد.
  • شلی (Shelley): شبکه اصلی کاردانو را راه اندازی کرده و تمرکززدایی از شبکه بلاکچین را آغاز می‌کند. این به‌روزرسانی در تاریخ ۲۹ جولای ۲۰۲۰ (۸ مرداد ۱۳۹۹) انجام شد.
  • گوگن (Goguen): با پیاده‌سازی بستری برای قرارداد هوشمند، امکان ایجاد برنامه های غیرمتمرکز را فراهم می‌کند. این به‌روزرسانی قرار بود در مارس ۲۰۲۱ (اسفند ۱۳۹۹) اجرا شود، در چد ماه بعد اجرایی شد.
  • باشو (Basho):  در این به‌روزرسانی، راه‌حل‌های مقیاس‌بندی برای بهینه‌سازی بلاک چین و بهبود عملکرد در نظر گرفته شده است. تاریخ معینی برای اجرای آن هنوز مشخص نشده است.
  • ولتر (Voltaire): سیستم‌های خزانه‌‌داری و رای گیری را برای ایجاد یک شبکه مستقل، در این به‌روزرسانی معرفی خواهد شد. تاریخ معینی برای انجام آن مشخص نشده است.

با اینکه این‌ها پنج مرحله مشخص هستند، اما بسیاری از قسمت‌های هرکدام به موازات یکدیگر قرار دارند. هر مرحله، قبل از اینکه در کاردانو ادغام شود، فرایندهای مختلفی را طی می‌کند. تحقیقات دانشگاهی زیادی در هر مرحله انجام می‌شود. نمونه‌سازی نیز بخش مهمی از فرایند است؛ زیرا هر قطعه کد منبع باز باید دقیقا آزمایش شود که با مشخصات فنی از پیش‌ تعیین شده، مطابقت داشته باشد.

در حالی که این مراحل نقشه راه اغلب به تاخیر می‌افتد، اما چارلز هاسکینسون و توسعه دهندگان کاردانو کاملا از توانایی خود برای پیگیری آن طبق وعده داده شده و ارائه نسل بعدی پروتکل‌های بلاک چین PoS به جهان اطمینان دارند.

کاردانو با چه پروژه‌هایی همکاری کرده است؟

حال که به طور کامل دریافتیم شبکه کاردانو چیست، بهتر است به سراغ همکاری‌های این شبکه با پروژه‌های دیگر برویم.

شرکت EMURGO در راستای تقویت پذیرش دیفای (Defi) و همچنین رشد بیشتر امور مالی غیرمتمرکز در شبکه کاردانو، صد میلیون دلار در این اکوسیستم سرمایه‌گذاری کرده است.

کن کداما (Ken Kodama)، مدیرعامل EMURGO اظهار داشت که این شرکت سرمایه‌گذاری‌های استراتژیکی در پروژه‌هایی درحال‌توسعه روی این اکوسیستم انجام داده است.

از جمله این پروژه‌ها می‌توان به سه مورد اشاره کرد. Adanian که یک مرکز رشد فناوری مستقر در آفریقا و متمرکز بر استارتاپ‌های کاردانو است، میلکومدا (Milkomeda) که یک ساید چین برای ارتباط کاردانو و دیگر پروتکل‌های لایه یک است و ADAVERSE که متمرکز بر استارتاپ‌های آفریقایی است.

  • همکاری با چین‌‌لینک

همکاری کاردانو و چین لینک (Chainlink) به توسعه قراردادهای هوشمند کاردانو کمک می‌کند. این همکاری به استفاده از اوراکل‌های چین‌لینک توسط کاردانو منجر خواهد شد. این موضوع به توسعه‌دهندگان کمک خواهد کرد قراردادهای هوشمند را برای برنامه‌های دیفای کاردانو ایجاد کنند.

  • همکاری با بنیاد کوینفرم

کوینفرم (Coinfirm) با تحلیل بلاکچین، راه‌کارهایی برای قانون‌گذاری ارائه می‌کند. این بنیاد کاردانو را به منظور پیاده‌سازی تحلیل‌های اقدامات علیه پولشویی (AML) و تامین بودجه تروریسم (CFT) برگزیده است.

  • همکاری با دی‌سی اسپارک (dcSpark)

شرکت دی‌سی اسپارک (dcSpark) که در زمینه تکنولوژی دفترکل توزیع شده (DLT) فعالیت می‌کند، اولین پروژه سایدچین در اکوسیستم کاردانو را توسعه خواهد داد. این سایدچین که میلکومدا نام دارد، کاردانو را به دیگر شبکه‌های بلاک چینی متصل می‌کند. کوین آدا رپد‌شده (wADA) توکن بومی این پروژه است. این سایدچین قابلیت پشتیبانی و سازگاری با ماشین مجازی اتریوم (EVM) را خواهد داشت.

  • همکاری با Orion

شرکت IOHK شرکت مادر بلاکچین کاردانو با پروتکل Orion به عنوان اولین تامین کننده اتوماتیک نقدینگی این بلاکچین همکاری کرد. این همکاری کاردانو را قادر می‌سازد به تمام بازارهای ارزهای دیجیتال دسترسی داشته باشد. کاربران می‌توانند از این طریق به صورت کاملا غیرمتمرکز به نقدینگی صرافی‌های متمرکز دسترسی داشته باشند.

علاوه بر موارد گفته شده بالا، چارلز هسکینسون، بنیان‌گذار کاردانو پس از اینکه مقامات السالوادور پذیرش بیت کوین را اعلام کردند، گفته است: «این همکاری کاردانو را قادر می‌سازد به تمام بازارهای ارزهای دیجیتال دسترسی داشته باشد. کاربران می‌توانند از این طریق به صورت کاملا غیرمتمرکز به نقدینگی صرافی‌های متمرکز دسترسی داشته باشند». در آن زمان کاردانو اعلام کرده بود قراردادهایی دولتی با اتیوپی و تانزانیا منعقد کرده است تا زیرساخت‌های بلاکچین مرتبط با آموزش و اتصال به اینترنت را در این کشورها پیاده‌سازی کند.

ADA چیست؟

ADA کوین اصلی بلاک چین کاردانو است که به نام ریاضیدان قرن نوزدهم آدا لاولاس (Ada Lovelace) نام‌گذاری شده است. ۵۷.۶ درصد از کل کوین‌های ADA در عرضه اولیه کوین (ICO) آن توزیع شد. کاردانو در این عرضه اولیه ۶۲.۲ میلیون دلار جمع آوری کرد. از آدا در شبکه کاردانو برای انجام تراکنش‌ها استفاده می‌شود؛ مانند همان چیزی که در معاملات شبکه اتریوم اتفاق می‌افتد.

دارندگان ADA می‌تواند با سپرده‌گذاری در استخرهای کاردانو، پاداش دریافت کنند. استیکینگ کاردانو از طریق Binance Earn نیز در دسترس است.

حداکثر میزان عرضه آدا ۴۵ میلیارد عدد است. در حال حاضر (۳۰ آبان ۱۴۰۰) حدود ۳۲ میلیارد کوین آن در گردش است. تا به حال پنج دوره فروش عمومی کوین کاردانو بین سپتامبر ۲۰۱۵ تا ژانویه ۲۰۱۷ برگزار شده است. به طور کلی، حدود ۱۶٪ از کل موجودی ارز دیجیتال آدا به بنیان‌گذاران پروژه اختصاص یافته و ۸۴٪ باقیمانده بین سرمایه‌گذاران تقسیم می‌شود.

به گزارش میهن بلاکچین در حال حاضر قیمت کاردانو ۱.۸۹ دلار است و حجم معاملات ۲۴ ساعته آن نزدیک به ۱٬۳۰۰ میلیون دلار بوده است. ارزش بازار ADA حدود ۶۰ میلیارد دلار است که از این بابت در جایگاه ششم بازار ارزهای دیجیتال قرار دارد. 

بیشترین قیمت کاردانو مربوط به تاریخ ۱۱ شهریور ۱۴۰۰ با عدد ۳.۰۹ دلار است در حالی که کمترین میزان آن ۰.۰۱۹ دلار در ۱۲۳ اسفند ۱۳۹۸ بوده است.

کاربردهای ارز دیجیتال آدا در شبکه کاردانو چیست؟

کوین ADA می‌تواند به عنوان انتقال ارزش به روشی مشابه که در حال حاضر از پول نقد استفاده می‌شود، استفاده شود. این تفاوت چندانی با سایر رمز ارزها مانند اتریوم و بیت کوین ندارد، اما رمز ارز آدا کاربردهای دیگری نیز دارد.

یکی از اصول اصلی کاردانو پروتکل اجماع PoS آن است. کسانی که ADA خود را در بلاک چین استیک می‌کنند در ازای این کار رمز ارز کاردانو دریافت می‌کنند. این سیستم staking به حفظ امنیت در کل بلاک چین کمک می‌کند.

همچنین در رای گیری از ارز دیجیتال آدا استفاده می‌شود. در کاردانو، برخلاف سایر پروژه‌های بلاک چین، این ماینرها نیستند که رای می‌دهند و درباره تغییر پروتکل تصمیم می‌گیرند؛ بلکه دارندگان کوین ADA این وظیفه را برعهده دارند. بنابراین، هنگامی که طرح جدیدی در بلاکچین کاردانو پیشنهاد می‌شود، دارندگان آدا از کوین‌های خود برای رای دادن استفاده می‌کنند.

آدا همچنین برای تامین قدرت قرارداد هوشمند در بلاک چین کاردانو مورد استفاده قرارمی‌گیرد. توسعه دهندگان از رمز ارز ADA برای ایجاد قراردادهای هوشمند و برنامه‌هایی استفاده می‌کنند که با بلاکچین امن و غیرمتمرکز کاردانو اجرا می‌شوند. بدون داشتن کوین بومی کاردانو، هیچ راهی برای اجرای این قراردادها وجود ندارد.

در چه صرافی‌هایی می‌توان آدا خرید و فروش کرد؟

از آنجایی که ADA جزو ۱۰ رمزارز برتر بازار قرار دارد، صرافی‌های متمرکز و غیرمتمرکز زیادی این ارز دیجیتال را فهرست کرده‌اند. از جمله صرافی‌هایی که برای خریدوفروش آدا مناسب هستند، می‌توان به بایننس، کوین بیس، هیوبی، کوکوین، گیت، کراکن و دکس پنکیک سواپ اشاره کرد.

بهترین کیف پول‌های کاردانو (ADA) کدامند؟

گزینه اصلی برای ذخیره‌سازی آدا، Daedalus است. این کیف پول که توسط IOHK توسعه یافته و یک کیف پول نرم افزاری نسخه دسکتاپ و منبع باز است. ددالوس به صورت نود کامل کار می‌کند؛ یعنی  بلاک چین کاردانو باید کامل دانلود شود و هر تراکنش در آن برای حداکثر امنیت کاربر تایید می‌شود.

کیف پول‌های دیگری نظیر لجر، متامسک، اگزدوس و تراست ولت نیز برای نگهداری آدا استفاده می‌شوند.

آیا کاردانو از اتریوم بهتر است؟

کاردانو و اتریوم اهداف و آرزوهای مشابهی دارند؛ زیرا هر کدام می‌خواهند به عنوان بستر اصلی بلاک چین غیر متمرکز اولیه در ساخت ابزارها و پروتکل‌های جدید در جهان قرار گیرند. هنگامی که هاسکینسون از اتریوم خارج شد، نیاز به نوع دیگری از بلاک چین که مقیاس پذیر و ایمن باشد را احساس کرد. او می‌ترسید این دو مورد هیچ‌گاه در اتریوم به‌وجود نیاید.

در حال حاضر، اتریوم مشکلات خاص خود را در زمینه مقیاس‌پذیری دارد و راه‌کارهای مختلفی مانند راه‌اندازی لایه دوم را استفاده می‌کند. در حالی که اتریوم حدود ده برابر کاردانو حجم سرمایه بازار را در اختیار دارد، کاردانو هم شروع قابل توجهی داشته است. اینکه کاردانو بهتر از اتریوم می‌تواند باشد را باید بعد از انجام به‌روزرسانی‌های اساسی آن مقایسه کرد؛ اما در حال حاضر اتریوم نشان داده که فاصله زیادی با کاردانو، حداقل از لحاظ جذب کاربران و پروژه‌های غیرمتمرکز دارد.

پرسش و پاسخ (FAQ)

  • از کجا می‌توانم تراکنش کاردانو خود را پیگیری کنم؟

تراکنش‌های کاردانو خود را می‌توانید در مرورگر کاردانو و Seiza مشاهده کنید.

  • حداقل مبلغی که برای شروع استیکینگ در کاردانو نیاز دارم چقدر است؟

حداقل مورد نیاز ۵ کوین ADA است.

  • کدام صرافی‌ها از آپدیت شلی پشتیبانی می‌کنند؟

برای مشاهده لیست کامل، اینجا کلیک کنید.

  • آیا استخراج کاردانو امکان‌پذیر است؟

کاردانو از گواه اثبات سهام برای اجماع شبکه خود استفاده می‌کند؛ بنابراین امکان استخراج آن وجود ندارد.

  • شلی کاردانو چیست؟

شلی یک به‌روزرسانی در بلاک چین کاردانو است.

  • خرید کاردانو در کدام صرافی‌ها امکان پذیر است؟

کاردانو را می‌توانید در تمامی صرافی‌های معتبر دنیا مانند بایننس و صرافی‌های ایرانی خریداری کنید.

  • آینده ارز دیجیتال کاردانو چطور پیش‌بینی می‌شود؟

البته نظر قطعی در مورد هیچ پروژه‌ای نمی‌توان داد اما با توجه به تیم قوی و توسعه آکادمیک و مداوم کاردانو، می‌توان گفت که این پروژه از آینده خوبی برخوردار است.

نتیجه‌گیری

همچنان که کاردانو در نقشه راه خود پیشرفت بیشتری می‌کند ، باید به این سوالات نیز پاسخ داده شود. هدف نهایی کاردانو چیست؟ آیا در نهایت این پروژه بلاک چین نسل سوم، به یک پلتفرم برای قراردادهای هوشمند تبدیل خواهد شد یا اینکه خیلی کند به بازار عرضه می‌شود؟ آیا بلاک چین‌های نسل چهارمی وجود دارند که بتوانند کاری را که کاردانو انجام می‌دهد، بهتر انجام دهند؟ 

کاردانو یک پروژه بلندپروازانه با هدف فراهم کردن زیرساخت‌های بلاک چین، در اکوسیستم کریپتو است. در حالی که این پروژه کندتر از آنچه انتظار می‌رود پیش می‌رود، اما اهداف بزرگی دارد.

باید منتظر ماند و عملکرد این شبکه را در بزنگاه‌های بازار مشاهده کرد. به نظر شما آیا کاردانو می‌تواند جای اتریوم را بگیرید؟

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *